Ta med din VW Golf ut i naturen

Den som ofta beger sig ut i naturen behöver en pålitlig följeslagare till bil. Här är Volkswagen Golf ett mycket intressant alternativ av flertalet anledningar. Läs mer om det nedan!

Visst är det skönt att bege sig ut i skog och mark? Att ge sig ut och vandra, åka på picknick, dra runt i spåret på ett par längdskidor mm. är bra både för sinnet och för kroppens fysik. När du ska leva friluftsliv är det dock vettigt att du ser dig om efter en bil som fungerar väl ute i naturen. Vårt tips: kika på en VW Golf, som du exempelvis kan läsa om på http://bilweb.se/sok/volkswagen/golf här!

En bil med många fördelar

VW Golf är en bilmodell som funnits ända sedan mitten av 1970-talet och blev i mångt och mycket en mall för hur en småbil skulle se ut. När GTI-versionen lanserades lyckades den dessutom klampa in i Porsches territorium, åtminstone prestandamässigt. Sedan introduktionen har bilmodellen haft många konkurrenter, men många hävdar att endast originalet duger – trots allt är det en förträfflig bil att både köra och äga. Vad är det då som gör att Volkswagen Golf sticker ut, d v s vad är dess främsta fördelar när det handlar om friluftsliv?

  • Den har ett stort bagageutrymme, både i sedan- och kombiutförande.
  • Den har ett stort utbud av snåla och miljövänliga motorer.
  • Den är mycket bekväm att färdas i, både i framsätet och baksätet.
  • Väghållningen är av bästa klass.
  • Körglädje och rymlighet i ett kompakt format

Tack vare att VW Golf är så stadig på vägen, oavsett om det handlar om motorväg eller kurviga småvägar, känns den alltid rolig att köra. De flesta motorerna som finns tillgängliga är turboladdade, antingen som bränsledrivna varianter eller hybridfordon som drivs av en kombination av vanligt bränsle och batteri. Det här gör att Golfen känns pigg och dragvillig i alla lägen med ett gott vridmoment över större delen av registret. Samtidigt är det effektiva motorer som samtliga ger en låg förbrukning.

Komplettera gärna din Golf med ett inbyggt navigationssystem, så slipper du frustrationen av att köra vilse när du ger dig ut i skog och mark!