Så väljer du bil till jaktsäsongen

Att ha en bra bil när du ska jaga är väldigt viktigt. Det är också viktigt att du har bra ljus och lyktor på bilen. Att installera en LED-ramp på jaktbilen kan därför vara en bra idé.

Jaktsäsongen i Sverige omfattar främst hösten och vintern, ungefär augusti till februari. Jakttidernas start varierar inom landet. När det är dags att jaga är det bra att du har en bil som är anpassad för jakt. Du behöver en bil som fungerar bra i terräng och som har bra lyktor. Det kan till exempel vara en bra idé att ha en LED-ramp på bilen för att se bra, du vill helst inte krocka med en älg. Om du vill ha en ramp finns det fler att välja på hos https://www.extraljuskungen.se/led-ramper/ som passar bra på jaktbilen. På hösten och vintern är det mörkt stora delar av dygnet och att ha extra ljus kan vara guldvärt, speciellt när djuren rör sig mycket.

“Jakttiden för rådjur är lång.” Läs mer om jaktsäsongen här.

Välj en bil som kan köras i skogsterräng

När du ska välja en bil för jakt ska du förutom extra ljus ha en bil som fungerar på spåriga och gropiga skogsvägar. Om du jagar mycket kan det vara en bra idé att ha en dedikerad jaktbil. Det är bra speciellt om du har en familj som också vill ha tillgång till bil medan du jagar. När du kör med bilen i skogen ska du komma ihåg att det finns risk för att den kan gå sönder.