Så utrustar du jaktstugan bäst

Att ha en jaktstuga i fjällen är fantastiskt. För att tillvaron alltid ska vara bra när du är i stugan är det viktigt att förbereda dig på att olika saker kan inträffa. Att ha ett elverk i stugan är en klar fördel om strömmen skulle försvinna en längre stund.

Aerial,View,Of,Snowy,Alpine,Landscape,In,Leysin,,SwitzerlandNär du äger en jaktstuga i fjällen är det viktigt att du utrustar den på bästa sätt för att alltid ha en behaglig tillvaro där. Utrustning är inte allt men det underlättar helt klart att vara förberedd på saker. Att säkra upp med ett elverk är därför en mycket bra idé att göra. Då vet du att det alltid finns el att tillgå oavsett vad som händer. I fjällen är vädret ofta nyckfullt och det kan orsaka längre strömavbrott. Du kanske också har elen avstängd när du inte är där och om elen mot förmodan inte skulle gå att sätta igång när du kommer till stugan har du elverket tillhands för att kunna göra det nödvändigaste. När du har ett elverk kan du även vid strömavbrott ta fram det och ha el för att laga mat, ha på lampor och dylikt. Vilket elverk du väljer avgör hur mycket strömförsörjning du kan räkna med. Därför är det bra att räkna på hur mycket effekt du vill kunna få ut av elverket. Det är inte bra att överbelasta ett elverk för ofta, då håller det inte lika länge. Det är bättre att köpa ett kraftigare elverk direkt. Det finns mindre bärbara elverk till mer kraftiga modeller.

Var förberedd på oförutsedda händelser

Det kan vara bra att ha en kamin i jaktstugan för att kunna få värme inomhus om elen skulle försvinna. Kaminen kan då ger värme och elverket kan du använda till andra saker. Det kan vara bra att ha gasolkök för att elverket ska kunna försörja andra viktigare saker med el. Tänk på att ha extra diesel eller bensin för att kunna tanka elverket om strömmen skulle vara borta länge.