Så får du en fantastisk campingupplevelse

Tack vare allemansrätten är det möjligt att vistas i naturen och även på privat mark helt fritt. Det kommer dock inte helt utan förbehåll, du behöver värna om naturen och inte förstöra. Att ta din kajak och paddla ut till en fin ö för att tälta kan du därför göra utan att be nån om lov.

Om du vill ha en magisk naturupplevelse ska du testa att paddla kajak och campa på någon trevlig ö. Du kan gå in på https://www.soderkajak.se/ om du vill köpa en riktigt bra kajak till dina äventyr. Det finns flera olika kajaker att köpa. För att köpa rätt ska du fundera över vad du har för behov och vad du främst ska använda den till. Du kan alltid be om råd för att hitta den bästa kajaken för dig. Innan du beger dig av på en kajaktur med övernattning är det viktigt att du tar reda på vad som är viktigt att ta med dig. Du behöver även ha kunskap om hur du beter dig på sjön och i naturen. Du behöver också veta hur du ska manövrera din kajak för att det inte ska ske någon olycka. Du kan med fördel träna på att paddla innan du ska göra en längre tur.

Naturen är öppen för alla i Sverige

Allemansrätten gör det möjligt för dig att campa på en ö. Du kan exempelvis vandra och åka skidor nästan vart som helst. Det du ska tänka på är att behandla naturen med omtanke. Du ska vara försiktig i naturen för att inte orsaka någon skada. Att tälta några nätter på privat mark är helt lagligt. Det är dock bra att välja tältplats med omsorg. När det kommer till att göra upp eld kan det finnas regler för specifika områden, kolla det innan du drar iväg.