Rätt utrustning för friluftsliv

Att komma ut i naturen och få andas in frisk skogsluft istället för avgaser ger välbehövlig avkoppling och vila från en hektisk stadsmiljö. Friluftsliv behöver inte handla om veckolånga turer i fjällen med tung packning utan även korta dagsturer i ett närbeläget skogsområde kan vara ett spännande äventyr.

Intresset för friluftsliv är stort i Sverige och närheten till naturen är viktig vid val av bostadsort för många människor. För att kunna njuta av utomhusvistelse behövs inte bara vacker natur utan även utrustningen är avgörande för att upplevelsen ska bli positiv. Hos Fyndiq hittar du det mesta som kan behövas för både korta dagsturer och längre vandringar i skog och mark. Bland annat finns tält, ficklampor och regnkläder i bra kvalitet och dessutom till mycket bra priser.

Det finns inget dåligt väder

friluftslivMed rätt utrustning behöver du inte oroa dig för att bli kall eller blöt även om regnmolnen skulle dyka upp. Med rätt kläder och lager på lager-principen kan du justera din klädsel utifrån den rådande temperaturen. Glöm inte att vädret kan skifta snabbt och att det behövs både varma kläder som skyddar mot kyla och till exempel keps och solglasögon för att skydda mot stark sol. Ett par bekväma skor och en bra ryggsäck är två viktiga utrustningsdetaljer som alla friluftsentusiaster bör införskaffa. Även ett gasolkök, sittunderlag och skålar och bestick i ett lätt material bör finnas med för den som vill äta gott under sina utflykter i skog och mark.

Om du vill utöka ditt friluftsliv och upptäcka nya områden finns det flera fina vandringsleder runtomkring i Sverige, både i fjällmiljö och i södra Sverige. Inför längre vandringar är det viktigt att planera ordentligt och gå igenom all utrustning och komplettera med det som behövs. Ska du sova i tält är det bra att först sätta upp tältet hemma för att se att det är helt och att alla tältpinnar finns med. Kontrollera även liggunderlag och köp ny gas till gasolköket så att du inte riskerar att gasen tar slut precis när det är dags att äta middag i vildmarken!

Basutrustning för friluftsliv

  • Bekväma skor
  • Kläder i flera lager
  • Ryggsäck
  • Gasolkök och lätta bestick och tallrikar