Använd bra fälgar på bilen

När du kör ute mycket i skog och mark är det viktigt att ha rätt fälgar på bilen. Vid byte av däck och fälgar bör omkretsen på hjulet inte förändras mer än fem procent. Det underlättar att handla från ett varumärke som har ett stort utbud med hög kvalitet och vars fälgar är enkla att montera.

För den som letar efter en kollektion med aluminiumfälgar som passar flera sorters bilar och som är estetiskt tilltalande finns det ett bra varumärke. Ett välsorterat produktsortiment finns hos aez fälgar som har fälgar till många fordon, som racingbilar, sportbilar och SUV. Genom att välja fälgar som är noggrant kontrollerade och härdade slipper du problem med att fälgfärgen lossnar när du är ute och kör i skog och mark.

Kör tryggt i skogen

bilAtt byta däck och fälgar är något en bilägare får göra många gånger under bilens livstid. Dubbdäcken ska av och på varje år och då behöver efterdragningen vara väl gjord för att inte hjulen ska ramla av.

Det finns många tillbehör som kan göra din bil mer offroadvänlig. Många bygger om sin bil så att den bättre ska klara av att köra i skog och mark. Som jägare eller för den som av annan orsak behöver köra mycket i skogen är det viktigt att känna till terrängkörningslagen. Reglerna är komplicerade och det är bra att läsa på i förväg. NTF skriver:

”Terrängkörning i samband med jakt är inte undantaget från barmarksförbudet. Det är alltså inte tillåtet att i barmarkstid t ex transportera jägare med motordrivet fordon.”

Däremot är det inte förbjudet att använda motordrivet fordon för att hämta fälld björn, älg, hjort eller fällt vildsvin till lämpligast belägna bilväg.”